alhatoglu-basinda-biz

Alhatoğlu’nda Hedef Dünya Markası Oyuncu Olmak

Eskiden tütünün başkenti olarak anılan Akhisar’ı bugün 14 milyon zeytin ağacıyla zeytinin başkenti  haline getiren serüven 1970’li yıllarda bir kamyon dolusu fidan ile başladı. Rahmetli Hüseyin Alhat’ın, “Ya tutarsa” diyerek diktiği fidanlar Akhisar’ın kaderini değiştirdi.

Baba Alhat’ın çocukları Mustafa ve Alper Alhat, onun açtığı yoldan yürüyerek 100 metrekarede başladıkları zeytinyağı işini giderek geliştirdi. 1998 yılında kendi şirketleri Alhatoğlu’nu kurarak baba işini profesyonel üreticilikle sürdürmeye karar verdi. Alhatoğlu, 20 yıllık süreçte sürekli yükselen bir performans gösterdi ve hem iç piyasada hemde ihracatta önemli bir paya ulaştı. Bugün 10 bin metrekare kapalı alanla son teknolojiyle üretim yapan tesis haline geldi

ÖN YARGILAR KIRILDI

Mustafa Alhat, halk arasında yanlış bilinen bir çok algıyı da kırdıklarını söyledi. Alhat, “Önceki yıllarda Akhisar bölgesinden elde edilen zeytinyağının rafinajlık olacağı kanısı vardı. İnsanlar yalnızca Körfez çevresinde ve sadece bir çeşitten sızma zeytinyağı üretilebileceğini düşünüyorlardı. Halbuki yalnızca Körfez’de değil, dünyanın pek çok bölgesinde zeytinyağı üretiliyor ve çok kaliteli zeytinyağı da çıkıyor. Ülkemizde 97 Dünyada 2000 den fazla zeytin çeşidi var ve üretim prosesine hasat zamanına, bilimsel tekniklere dikkat ettikten sonra her yerden ve her çeşitten güzel yağlar üretmek mümkün. Biz 1993 yılında Akhisar’da ilk sızma zeytinyağını ürettik ve bugün Akhisar,  zeytinyağı ile dünyada önemli ödüller alan ve söz sahibi olan bir pozisyona geldi” dedi.

ÖZELLİKLİ ÜRÜN ŞART

Kendilerinin en güçlü pazarlarının Amerika olduğunu, Uzakdoğu ve Ortadoğu pazarında da büyük gelişme kaydettiklerini söyleyen Mustafa Alhat, dış pazarda Türkiye’nin “özellikli” ürünlerle başarı kazanabileceğini söyledi. Buna örnek olarak da ürettikleri Kidsolio zeytinyağını gösteren Alhat, “Yıllar önce Rusya pazarı için üretmeye başladığımız  çocuklara özel zeytinyağımız dünyada ilkti.  Şimdilerde Türkiye’de ve dünyada benzerlerinin olması ne kadar doğru bir iş yaptığımızı kanıtlıyor” dedi.

HEDEF DÜNYA MARKASI

Alper Alhat ise hedeflerini hep yüksek tuttuklarını söyledi. Alhat, “Hedefimizi hep en yüksekte tutuyoruz, hedef koymazsanız kaybolursunuz. Nereye bakarsanız o yöne doğru yürüyebilirsiniz. Biz hep en yukarıya bakıyoruz. Başarımızın sebeplerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Biz bu doğrultuda zeytinciliğe başladığımız günden bugüne Akhisar’ı Türkiye’de hak ettiği yere getirdiğimize inanıyoruz. Şimdiki hedefimiz hem firmamızın hem de Akhisar’ın dünya çapında bir yeri olduğunu herkese ispatlamak” diye konuştu.

KDV İNDİRİMİ TÜKETİMİ ARTIRIR

Zeytin ve zeytinyağında Dünyada üretilen 100 milyon ton bitkisel yağın sadece 3 milyon tonunun zeytinyağı olduğuna dikkat çeken Alper Alhat, “Zeytinyağı, sağlıklı bir ürün ve yıllardır en iyisini üretmek için çabalıyoruz.  Böyle değerli ve az bulunan bir ürünün diğer ucuz bitkisel yağlardan fiyat yönüyle bir dezavantajı var. Burada devletimizden pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Eğer perakende satışlarda KDV yüzde 1’e indirilirse üretici fiyatı ile tüketici fiyatı yaklaşır kayıt dışı satışlar azalır Türk halkının sağlıklı gıdaya daha uygun fiyatla ulaşması sağlanır” dedi.

ŞENLİK  BAŞLIYOR

Aynı zamanda Akhisar Ticaret Borsası Başkanı olan Alper Alhat, bu yıl 18 ve 19 Ekim’de hasat şenliğine ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Akhisar Ziraat Odası işbirliğindemki Hasat Şenliği’ne herkesi beklediklerini ifade eden Alhat, iklim nedeniyle düşen rekolteye rağmen Akhisar’da son 10 yılın en kaliteli zeytininin üretildiğine dikkat çekti. Alhat “Dünyaya örnek bir zeytin üretim sürecimiz var. Bu yıl üretilen sofralık zeytin çok daha kaliteli ve lezzetli. Biz bu rekolte azlığını zeytinyağındaki kalite ile kapatırız” diye konuştu.

yarkentmedya.com

Comments are closed.