alhatoglu-basinda-biz

10 Yılın En Kaliteli Zeytini Akhisar’da

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, düşen rekolteye rağmen son 10 yılın en kaliteli zeytininin üretildiğini ifade etti.

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün kalbi Akhisar’da atacak. 18-19 Ekim günlerinde bu yıl 11’incisi düzenlenecek Akhisar Zeytin Hasat Şenliği, bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Şenlik boyunca ziyaretçiler gün boyunca sürecek yiyecek ikramlarının yanında, eğlenceye de doyacak. Şenlik, mutfak sanatları atölye çalışmaları, ünlü şefler eşliğinde mutfak şovları, mini konserler ve dans gösterileriyle birbirinden renkli görüntülere sahne olacak.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, iklim nedeniyle düşen rekolteye rağmen Akhisar’da son 10 yılın en kaliteli zeytininin üretildiğini belirtti.

KDV indirimi

Alhat “Üreticimiz, tüm dünyadaki olumsuz hava koşullarına rağmen, ağacına o kadar güzel baktı ki belki de son 10 yılın en kaliteli zeytini geliyor” dedi. Dünyada üretilen 100 milyon ton bitkisel yağın sadece 3 milyon tonunun zeytinyağı olduğuna dikkat çeken Alhat, “KDV yüzde 1’e indirilirse üretici fiyatı ile tüketici fiyatı yaklaşır, kayıt dışı satışlar azalır” diye konuştu.

milliyet.com.tr

Comments are closed.