6

Fransa’da Akhisar Lezzeti

Avrupa’nın “gastronomi başkenti” olarak bilinen Lyon’da düzenlenen 3. Sokak Yemekleri Festivali’ne Akhisar damga vurdu.

Dünya Gurme Şehirler Ağı (DELICE) üyesi İzmir, “Lyon Sokak Yemekleri Festivali”ne konuk oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda, Lyon Belediye Başkanı Georges Kepenekian’ın özel davetiyle DELICE İzmir Temsilcisi Sırma Güven önderliğinde oluşturulan ekip, hazırladıkları özel lezzetlerle Fransa’da İzmir günleri yaşattı. Ekipte İzmir Gourmet Guide Seçici Kurul Başkanı Şef Ahmet Güzelyağdöken, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Şef Şamil Akşit, Eğitmen Şef Tolga Kamiloğlu, Pasta Şefi Ece Eryener yer aldı.


Sokak Yemekleri Festivali’nde Akhisar’da üretim yapan Alhatoğlu Zeytinyağları sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte ise Michelin yıldızlı restoranlarıyla ünlü Lyon kentinin sakinleri, lezzet bayramı yaptırdı. 1500 metrekare alanda gerçekleştirilen etkinlikte Alhatoğlu’nun Ena, Acı Yeşil ve çocuklara özel Kidsolio yağı ilgi odağı oldu. Etkinlikte ayrıca Tadım Uzmanı Müge Nebioğlu tarafından kör tadım atölyeleri, Ege mutfağında zeytinyağlı yemek kültürü üzerine mutfak atölyeleri düzenlendi.


Festivale sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Akhisar Ticaret Borsası Başkanı ve Alhatoğlu Zeytinyağları Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat “Yeme-içme profesyonellerini, gastronomi yazarlarını ve şefleri bir araya getiren Lyon Street Food Festivali’nde bu yıl Hong Kong, Montreal ve İzmir yer aldı. Uluslararası bir platformda doğru içerik ve sunum ile Ege mutfağına ait geleneksel tariflerin yanısıra İzmir sokak lezzetlerinin de hikayeleri ile birlikte aktarılmış olması mutluluk verici. Ünlü şeflerin de yer aldığı festivalde Akhisar’ın zeytinyağı tüm katılımcılardan tam not aldı” dedi.

İzmir standını İçişleri Bakanı Gerard Colombe, Lyon Belediye Başkanı Georges Kepenekian, Türkiye Lyon Başkonsolosu Mehmet Özgür Çakar, üst düzey bürokratlar, Michelin yıldızlı şefler ve Lyon’da yaşayan Türkler de ziyaret etti. 

haberler.com

yenibakis.com.tr

topraklagelen.com.tr

Comments are closed.