Köfteli Spagetti

Köfteli spagetti tarifi için malzemeler

Çocukların büyük bir zevkle yediği sizin için de oldukça pratik bir yemek olan, köfteli spagetti yapalım…

Haydi o zaman başlayalım…

Köftenin harcıyla başlayacağımız için bir demet maydanozu iyice kıyalım ve boş bir kaseye koyalım. Kıymayı yoğuracağımız bir kaba alarak, üzerine köfteye lezzet katan kırmızı soğanı rendeleyelim. Evet işte böyle. İnce ince kıydığımız maydanozu ekleyelim. Bir tutam karabiber, bir tutam tuz ve kıyma harcının en önemli baharatı olan kimyonu ekleyelim. Bir diş sarımsağı da rendeleyelim ve güzelce karıştıralım… Tüm malzemeler birbirleriyle karıştığına göre elimizle yuvarlak toplar haline getirelim. Çocuklar için yemesi oldukça keyifli olacak değil mi?

Evet, spagettinin sosu için gerekli malzemeleri hazır edelim.  Bir adet beyaz soğanı uzun şeritler halinde ince ince doğrayalım. Taze domatesi rendeleyelim. Bir diş sarımsağı da yuvarlak halkalar halinde ince ince doğrayalım. Evet, sos için kullanacağımız malzemeleri hazır ettiğimize göre spagettiyi haşlayalım. Spagetti tenceresine kaynar suyu döktükten sonra spagettilerin birbirlerine yapışmamaları için Alhatoğlu Kisdsolio zeytinyağından ekleyelim. Doğal asitsiz bir yağ olan Kidsolio çocuklarınıza hazırlayacağınız yemekler için en ideal zeytinyağıdır. Onların hem sindirimine yardımcı olur hem de organik olduğu için doğal vitamin deposudur.

Ve bir tutam da tuz ekleyip spagettileri haşlayalım. Spagettilerin hamur haline gelmemeleri için 7-8 dk haşlamanız yeterli. Evet spagettiler de haşlandığına göre süzdükten sonra üzerine biraz daha Alhatoğlu Kidsolio zeytinyağından ekleyelim, onlar yapışmadan beklerken biz de köfteleri kızartalım. Köfteleri kızartırken benim tercihim Alhatoğlu Bestolio % 100 Olive Oil doğal sıkım zeytinyağ. Çünkü kıymaya en çok yakışan yağ bu olduğu için bunu kullanıyorum. Köfteyi hem ağırlaştırmıyor hem de ona lezzetli bir tat katıyor. Evet yağ biraz ısındıktan sonra köfteleri kızartalım. Küçük bir tahta kaşık yardımıyla pişen yerlerini ters çevirelim ve köftelerin her yüzeyini güzelce kızartalım. Hımmm Miss gibi kokmaya başladı.

Sosu hazırlarken yine Alhatoğlu Kidsolio zeytinyağını tercih ediyorum. Yağ biraz ısınmaya başladığında ince ince doğranmış beyaz soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyorum. Kavrulan soğanlara bir kaşık domates salçası ekleyelim. Rendelenmiş domatesi ve domates sosunu da ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Sos pişmeye yakın olduğunda baharatları ekleyelim. Bir tutam tuz, bir tutam karabiber, güzel bir tat ve koku veren fesleğenden de bir tutam ekleyelim… Hepsini karıştırdıktan sonra kızarttığımız köfteleri ekleyebiliriz. Köfteler sosla iyice harmanlandığında son olarak haşlanan spagettileri de ekleyelim ve ezmemeye dikkat ederek güzelce karıştıralım. İstediğimiz kıvama geldiğine göre servis edebiliriz. Maşa ve kepçe yardımıyla servis edeceğimiz tabağa spagettileri güzelce yerleştirelim. Lezzetli sostan birazda üstüne dökelim. Arzu ettiğimiz ölçüde köfteleri yerleştirelim. Biraz maydanoz ve biraz da rendelenmiş kaşar peynirinden üzerine dökelim… Evvet yemesi oldukça keyifli olan köfteli spagettimiz hazır. Haydi çocuklar afiyet olsun.

Comments are closed.