Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Muhteşem bir bahar yemeği Enginar..

Peki bu zeytinyağlı leziz yemeğin malzemeleri nelerdir?

– 4 Adet Enginar

– 1 Adet Kereviz

– 1 Adet Havuç

– 1 Adet Kurusoğan

– 1 Adet Limon

– 1 Adet Mandalina

– 50 gr Zeytinyağ

– Maydanoz, Dereotu

– Yeşil Soğan

– Tuz, Karabiber, Şeker

Haydi Başlayalım… Enginarın olmazsa olmazı taze limonumuzu sıkalım. Çekirdeklerine dikkat! Ardından  mandalinamızı sıkalım. Ve az önce sıktığımız limon suyunun üzerine ekleyelim. Sırada kırmızı soğan.. Önce jülyen doğrayalım ve ardından iyice ufaltalım küp küp olacak şekilde. Şimdi enginara hem görsellik hem de lezzet katan havuçta sıra. Tıpkı kırmızı soğan gibi iyice ufaltalım. Ardından enginarın en önemli malzemelerinden biri olan kerevizi de küp küp olacak şekilde doğrayalım. Bunun için önce yuvarlak yuvarlak keselim böylelikle küp küp doğramak daha kolay olacak. Evet kereviz hazır. Şimdi iki dal taze soğanı mümkün olduğunca çok ince doğrayalım. Ardından maydanozu iyice kıyalım aynı şekilde dereotunuda. Doğradığımız tüm yeşillikleri ortak bir tabağa güzelce yerleştirelim. Ve artık enginarı doğrayalım. Enginarı soymanın püf noktası tıpkı portakal soyar gibi önce daire şeklinde dış kabuğundan başlamaktır. Sonra yavaş yavaş enginarın kalbi dediğimiz kısma geçelim. Son olarak kararmaması için limonlu suya bırakalım.

Ve lezzetli yemeklerin vazgeçilmezi zeytinyağına geldi sıra. Enginarı pişirmek için benim tercihim Alhatoğlu % 100 Bestolio Olive Oil… Seramik tenceremize bir miktar boşaltalım. Zeytinyağ biraz ısınınca havuçları, kerevizi, ve soğanları ekleyerek kısık ateşte kavuralım. Şimdi malzemeler kavrulmaya başladıktan sonra enginarları koyalım. Ardından limon ve mandalina suyunu enginarların üzerine iyice boşaltalım. Yeşilliklerimizi de ekledikten sonra bir tutam karabiber, bir tutam tuz ve şeker… Şimdi sıcak suyu ekleyelim…

Kısık ateşte 15-20 dk arası pişirdiğimiz enginarımız hazır. Güzelce servisimizi ayarlayalım. Unutmayalım ki bir yemeğin lezzeti kadar sunumu da önemli. Bunun için önceden doğramış olduğumuz maydanozdan bir tutam enginarların üzerine serpelim. Ve enginarımız servis edilmek üzere hazır..

Comments are closed.