Napoliten Penne

Napoliten penne tarifi için malzemeler

Pratik ve sağlıklı bir makarna için bol lezzetli Napoliten Penne yapalım…

E hadi o zaman başlayalım…

Bir adet kırmızı soğanı ortadan ikiye keserek uzun uzun şeritler halinde doğrayalım ve ince ince ufaltalım. Küçük küpler gibi aynen bu şekilde. Beyaz soğanı da  doğrayalım küçük küçük küpler şeklinde.. Pennenin sosuna tatlı bir lezzet katan havucta sıra. Önce uzun uzun doğrayalım ve sonra minik küpler haline getirelim. Ve şimdi de pırasayı doğrayalım.  Onu da ince ince doğrayalım. Soğanlarla beraber kavuracağımız için onların yanına koyalım.

Evet güçlü bir antioksidan olan kerevizi de doğrayalım. Onu da ufak küpler haline getirmek için önce yuvarlak halkalar halinde keselim. Sonra uzun uzun doğradıktan sonra tıpkı bu şekilde minik küplere dönüştürelim.

Penneleri haşlamadan önce birbirlerine yapışmamaları için sıcak suya bir miktar organik Alhatoğlu Kidsolio zeytinyağ dökelim. Ve tabiki bir tutamda tuz… Penneleri boşaltalım ve 9-10 dk haşlayalım. Unutmayın makarnanın hamurlaşmaması için kaynar suda 10 dkdan fazla bekletmeyin. Haşlanan penneleri süzdükten sonra biz sosu hazırlarken bekleyeceği için birbirlerine yapışmalarını önlemek adına biraz daha Alhatoğlu Kidsolio ekleyelim. Zeytinyağ penneye hem lezzetli bir tat katacak hem de böylelikle birbirlerine yapışmamış olacaklar.

Ben, sosu hazırlarken de bu doğal, asidik olmayan Alhatoğlu Kidsolio zeytinyağını tercih ediyorum. Mide problemi olan yetişkinlerde hiç tereddüt etmeden bu yağdan kullanabilirler… Yağı boşalttığımıza göre soğanları ve pırasayı kavuralım. Biraz karıştıralım ve kerevizi ekleyelim. Ve sosun tatlı lezzetini veren havucu da ekleyelim. Güzelce karıştırdıktan sonra domates püresini dökelim. Bir süre hepsini domates püresiyle beraber karıştıralım. Malzemeler iyice kavrulduktan sonra baharatları dökelim. Bir tutam toz şeker, bir tutam biberiye, nefis bir tat ve koku için bir tutam kuru fesleğen, bir tutam tuz ve son olarak bir tutam da karabiber ekleyelim. Hımmmm nefis bir koku geliyor…

Sos gayet güzel piştiğine göre Penneleri sosun üzerine ekleyelim. Fazla ezmeden sosla beraber güzelce karıştıralım. Evet evet artık servis edebiliriz. Sıcak Napoliten pennenin üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökelim. Harika görünüyor biraz daha tatlı bir lezzet katması için Alhatoğlu Kidsolio ekleyelim biraz daha kuru fesleğen… Hımm Napoliten Penne hazır…

Comments are closed.