Kızartma Köfte Patates

Kızartma köfte patates tarifi için malzemeler

Ailecek her daim büyük bir iştahla yenilen muhteşem ikili, kızartma patates ve köfte yapalım…

E Haydi o zaman başlayalım…

Köfte harcı için bir demet maydanozu ince ince kıyalım. Kıymayı karıştıracağımız bir kaba alarak, üzerine kıymaya lezzet katan kırmızı soğanı güzelce rendeleyelim. Bir tutam tuz, bir tutam karabiber ve köftenin olmazsa olmaz baharatı olan kimyondan da bir tutam ekleyelim. Son olarak ete muhteşem bir lezzet katan soya sosunu da dökelim ve karıştırmaya başlayalım. Bütün malzemeler birbirleriyle iyice harman olacak şekilde karıştıralım. Köfte içi iyice karıştığına göre orta kalınlıkta olacak şekilde yuvarlak yuvarlak şekillendirelim. Kızartmanın en lezzetli kısmı sosu için, bir diş sarımsağı yuvarlak halkalar halinde iyice ufaltarak doğrayalım ve domates püresinin üzerine ekleyelim. Köfteleri kızartırken yağ olarak benim tercihim Alhatoğlu Bestolio %100 Olive Oil zeytinyağı. Çünkü köfteler kızardığında hem ağırlaşmıyor hem de ete taze bir tat katıyor. Yağ bir süre ısındıktan sonra köfteleri tavaya yerleştiriyorum. Hımmm harika bir koku yayılmaya başladı. Bir maşa yardımıyla köfteleri ters çevirelim ve her yerinin kızardığından emin olalım. Evet evet gayet güzel kızardılar.

E o zaman Kızartma köftenin yanında olmazsa olmaz olan patatesleri kızartalım. Patatesleri  kızartırken de Alhatoğlu Bestolio 100%100 doğal zeytinyağını tercih ediyorum. Unutmayın kızartma yaparken ne kadar hafif yağ seçerseniz kızarttığınız malzemeler o kadar lezzetli olur. Bu yüzden her türlü kızartmaya -sağlık açısından ege mutfağıyla sınırlı kalmaması gereken- zeytinyağını öneriyorum.

 Evet patatesleri de ısınan yağa koyalım… çok yakmadan 3-4 dk kızarttıktan sonra patatesleri kağıt havluyla kaplı bir tabağa aktaralım. Böylelikle servis etmeden önce kağıt havlu patateslerde kalan bir kısım yağı da emecek… Hımmm bu lezzetli ve pratik öğünü servis edebiliriz o zaman. Servis tabağına patatesleri ve köfteleri yerleştirelim. Arzuya göre bir tutam daha tuz ekleyebiliriz. Sarımsaklı domates püresini güzelce patateslerin üzerine dökelim. Bir kaşık yoğurtla beraber bu harika öğün hazır… E ne duruyorsunuz afiyet olsun.

Comments are closed.