Kağıtta Fırın Levrek

Kağıtta fırın levrek tarifi için malzemeler

Bol miktarda protein barındıran ve B vitamini açısından en zengin balıklardan biri olan levreği, hiç böyle yemediniz! Evet evet “Kâğıtta Fırın Levrek” yapalım. E haydi başlayalım.

Orta büyüklükte olan 2 adet kültür mantarının saplarını güzelce temizleyelim ve yuvarlak kısmını ince ince doğrayalım. Levreğin yanına en çok yakışan kırmızı soğanı iri iri olacak şekilde dört parçaya bölelim. Bir miktar taze kekiği saplarından ayıklayalım. Levreğe müthiş bir tat katan Alhatoğlu Zeytinyağları’nın ürettiği Best Olio Naturel Sızma zeytinyağını fırın kağıdına güzelce dökelim. Ardından bir tutam karabiber serpelim. Fileto halinde kesilmiş levreği özenle yerleştirdikten sonra üzerine biraz daha Best Olio Naturel Sızma zeytinyağ ekleyelim. Levreğin üzerine bir tutam tuz, bir tutam karabiber ve daha yoğun bir tat için bir tutam da tane karabiber dökelim. Hımmm nefis bir koku için Levreğin üzerine özenle defne yaprağı yerleştirelim. Kabukları soyulmuş 3 diş sarımsağı bütün bütün koyalım. Ardından levreğe tazelik veren limon kabuğunu güzelce rendeleyelim. Evet, 2-3 adet chery domatesi üstüne yerleştirelim. Doğradığımız mantarı ve taze kekik yapraklarını da yerleştirdikten sonra bir dal taze biberiye koyalım ardından fırın kağıdını güzelce katlayalım. Levreği fırın tepsisine yerleştirirken içine bir iki damla sirke damlattığımız kırılmaz cam kase içindeki suyu koyalım. Böylelikle balık pişerken ardında hiçbir şekilde kötü koku bırakmamış olacak.

Evet, önceden ısıttığım 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim. Ve işte enfes kokmaya başladı. Levreği servis tabağına alalım ve özenle diğer malzemeleri yerleştirelim.  Kırmızı soğanı ve limonu koyalım. Son olarak levreğin üzerine özenle Best Olio Naturel Sızma zeytinyağından damlatalım. Ve işte mükemmel oldu. Evet Kağıtta Fırın Levrek yapımı bu kadar kolay ve pratik! E hadi o zaman; Afiyet olsun…

Comments are closed.