pexels-photo-1-1

Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin Zeytinyağı Tüketilmeli

Vücudumuzun doğal  savunma mekanizması olan bağışıklık sistemimizi destekleyerek güçlendirmemiz bizim elimizde.

Bağışıklık sistemi, hastalığa sebep olabilen virüslere, mantarlara ve bakterilere karşı vücudumuzu koruyan bir sistem. Sağlıklı beslenerek, bağışıklık sisteminizi güçlü kılabilmemiz mümkün.

Zeytinyağının da sağlığımızı korumamızda önemli rolü var Bilindiği gibi zeytinyağı , doğanın mucize olarak bize sunduğu %100 doğal meyve suyudur.

Zeytinyağı polifenoller vitaminler mineraller ve pek çok önemli minör bileşikler içerir. Ayrıca mucizevi yağ asitleri kompozisyonu vücudun saat gibi çalışması için gerekli tüm esansiyel yağ asitlerini uygun oranlarda almamızı sağlar.

Zeytinyağı içerisinde bulunan oleocanthal  bileşik, iltihap karşıtı etki gösterir böylelikle iltihap sökücü özelliğinden de yararlanılmış olunur.

Zeytinyağının  antibakteriyel, antifungal ve antiviral etkilere sahip olması ile hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için faydalı olduğunu gösteren çeşitli çalışmalar vardır.

Beslenme alışkanlıklarımıza zeytinyağı kullanımını eklememiz, enfeksiyonlara karşı bizi daha güçlü kılacak, vücudumuzun direncini daha çok artıracaktır.

Comments are closed.